неділя, 25 лютого 2018 р.

Конструктори в C#. Вказівник this

Конструктор

- це метод класу, призначений для ініціалізації об'єкта при його створенні. 
Ініціалізація - це завдання початкових параметрів об'єктів / змінних при їх створенні.
Особливістю конструктора, як методу, є те, що його ім'я завжди збігається з ім'ям класу, в якому він оголошується. При цьому, при оголошенні конструктора, не потрібно вказувати повернення типу, навіть ключове слово void. Конструктор слід оголошувати як public, інакше об'єкт не можна буде створити (хоча іноді в цьому також є сенс).

У класі, в якому не оголошений жоден конструктор, існує неявний конструктор за замовчуванням, який викликається при створенні об'єкта за допомогою оператора new.

Оголошення конструктора має наступну структуру:

public [ім'я_класу] ([аргументи])
{
  // тіло конструктора
}
Без конструктора нам би довелося після створення об'єкта окремо присвоювати значення його полів, що дуже незручно.

Конструктор також може мати параметри.

Ключове слово this


Покажчик this - це покажчик на об'єкт, для якого був викликаний нестатичний метод. Ключове слово this забезпечує доступ до поточного екземпляру класу. Класичний приклад використання this, це як раз в конструкторах, при однакових іменах полів класу і аргументів конструктора. Ключове слово this це щось на зразок імені об'єкта, через яке ми маємо доступ до поточного об'єкту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...