понеділок, 5 лютого 2018 р.

Робота з даними в Excel

Введення даних 

Дані вводяться безпосередньо в клітку. 
Для введення даних в клітку необхідно:
 1. Покажчик миші помістити в клітку, в яку необхідно ввести дані. У рядку формул з'являться координати вибраної клітки.
 2. Ввести дані з клавіатури. 
 3. Натиснути клавішу Enter або клацнути по будь-якій іншій клітці. Дані можуть бути введені також шляхом копіювання з інших додатків, чи імплементації їх з інших файлів, зокрема з баз даних. 

Редагування даних 

Щоб відредагувати вміст клітки потрібно:
1. Зробити редаговану клітку активною. 
2. Натиснути клавішу F2, або подвійне клацання на редагованій клітці, або клацнути на панелі формул і редагувати безпосередньо в панелі формул. 
3. Enter – закінчення редагування.

 При редагуванні можна використовувати клавіші Delete і Backspace для видалення символів і клавішу Insert для управління режиму вставки \ заміни. 
Для видалення вмісту клітки або декількох виділених кліток необхідно: - виділити область, що видаляється; - вибрати в меню Правка / Видалити. 

Переміщення даних в іншу позицію виконується таким чином: 
- виділити переміщувану область; 
- встановити покажчик миші на межу виділеної області так, щоб він змінив свій вигляд і перетягнути блок в нову позицію.
 За допомогою меню цей же процес полягає в наступному - вибрати в меню – Правка / Вирізати;
 - перейти в нову позицію; - вибрати Правка / Вставити.

 Вставка нових рядків в таблицю вимагає наступних дій: 
- встановити курсор в комірку стовпця, перед яким потрібно вставити стовпець - вибрати в меню Вставка / Стовпець.
Заміна даних в клітці передбачає установку курсора в клітку, вміст якої треба змінити і ввести нові дані. При редагуванні даних формули автоматично перераховуються. 

Прості прийоми редагування 

Коли ви почнете вводити дані в таблиці Ехсеl, для вас стануть звичними  і способи їх редагування. З цих прийомів назвемо, перш за все, наступні.
 Повна заміна вмісту. Якщо ви хочете замінити вміст комірки на нові дані, то потрібно виділити комірку і просто ввести в неї нові дані. Як тільки ви введете перший символ, колишній вміст комірки буде видалено.

 Редагування в рядку формул.
 У разі часткової зміни вмісту комірки ви можете використовувати рядок формул. Для цього виділите потрібну таблицю і помістіть курсор в текстове поле рядка формул, клацнувши по ньому мишею. Відредагуйте запис в рядку формул, користуючись простими інструментами редагування, описаними нижче. 
Редагування усередині таблиці. 
 Щоб внести зміни безпосередньо в саму комірку, двічі клацніть мишею на комірці - при цьому виділиться весь запис. Якщо клацнете ще раз, в таблиці з'явиться курсор. Ці дві операції можна замінити виділенням комірки і подальшим натисненням на клавішу F2. Можливий випадок, коли курсор в таблиці не з'являється при подвійному клацанні. Тоді вам потрібно виконати відповідну настройку режиму редагування: увійдіть в меню Сервіс — Параметри і в діалозі, що відкрився, на вкладке Правка встановите Флажок Правка поямо в комірці.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...