понеділок, 15 січня 2018 р.

Скільки часу можна сидіти за комп'ютером дітям



Якщо Ви цікавитеся, скільки часу можна сидіти за комп'ютером дітям, це вже говорить про те, що Ви - свідомі батьки і розумієте, що дітей необхідно контролювати.
Сучасні технології: благо чи зло?
Важко переоцінити ту роль, яку відіграє комп'ютер і похідні від нього гаджети в останні 10-15 років нашого життя. Сьогодні цей, без перебільшення, найбільший винахід людства проник практично в усі сфери людської діяльності. На роботі, вдома, а з винаходом смартфонів вже і на відпочинку ми активно користуємося цими високотехнологічними пристроями, вважаючи їх благом сучасної цивілізації.
Існує багато думок з приводу того, скільки часу можна проводити за комп'ютером дитині - від хвилинного дозування до  необмеженого часу.
Негативний вплив тривалого перебування за комп'ютером представлено двома аспектами - медичним та психологічним. Щоб уникнути шкоди здоров'ю дитини у вигляді зниження гостроти зору, порушення постави, гіподинамії, а також з метою його психологічного благополуччя і виникла потреба у встановленні умовних обмежувальних заходів - норм часу, як знаходитися за комп'ютером безпечно.
Згідно медичної літератури було визначено:
Норми часу, яке дитині можна проводити за комп'ютером, носять лише рекомендаційний характер (гранично допустимі норми значно вище).
У різних дослідженнях наводяться різні так звані рекомендовані норми часу.
Кожне нове покоління ПК є більш удосконаленим в порівнянні з попереднім і підвищує ступінь захисту від електромагнітного випромінювання, а також негативного впливу екрану монітора на органи зору.
Таким чином, з огляду на тенденції ери глобальної комп'ютеризації, актуальні для другого десятиліття 21-го століття, норми часу, яке можна сидіти за комп'ютером дітям, такі:
5 років 1 годину в день
6 років 1 годину 15 хвилин в день
7-9 років 1,5 години в день
10-12 років 2 години на день
13-14 років 2,5 години в день
15-16 років 3 години на день
Не можна не враховувати той факт, що багато досліджень, які доводять нешкідливість тривалого перебування за ПК та іншими високотехнологічними пристроями, спонсоруються їх виробниками. Чи можна вважати отримані результати об'єктивними? Здається, що немає. Очевидно, що робити обґрунтовані висновки можна лише на підставі тривалих по тривалості незалежних експериментів. Такі дослідження повинні фінансуватися на державному рівні, проте на сьогоднішній день кошти на це не виділяються або виділяються в недостатньому обсязі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...