середа, 17 січня 2018 р.

Чому не можна кричати на свою дитину?


Напевно, ви не один раз, йдучи по місту, спостерігали, коли розлючена мама кричить на свою маленьку дитину з певних причин - за забруднений одяг, не в ту сторону пішов, десь зайвий раз підстрибнув, та хіба мало які причини . Малюк, звичайно ж, переживає, гірко плаче або засмучується потихеньку, не виявляючи сильних емоцій. Адже маленька людина не завжди усвідомлює свої вчинки і не розуміє причину крику. Є випадки, коли підвищити голос необхідно, але ви самі повинні розуміти, що це дійсно в тій чи іншій ситуації дасть необхідний результат.

Випадкове кидання на підлогу вази не привід для підвищення голосу. Не варто псувати нерви дитині і собі, якщо ви побачите малюнки на шпалерах. Краще спокійно пояснити дитині, що він чинить не правильно. Намагайтеся завжди говорити з дитиною, роз'яснювати йому те, чого він не розуміє.
Для хлопчиків і дівчаток застосовують різні методи виховання. Хлопчики повинні вчитися витримці, мужності і терпіння у своїх батьків. Якщо батько буде зберігати спокій і холоднокровність в будь-якій ситуації, то і син буде переймати його поведінку і виросте таким же гідним чоловіком. Не підвищуйте голос на дівчинку, щоб вона не стала в майбутньому агресивною, закомплексованою, невпевненою людиною. Дівчинці особливо потрібні ласка, похвала, участь в її життєвих проблемах.

Дитяча психіка дуже чутлива і часте підвищення голосу впливає на неї дуже негативно. Дитя замкнеться в собі, і ви ніколи не будете знати, які думки відвідують його маленьку голівку. Може бути й інший варіант, коли малюк буде відповідати вам тим же - кричати у відповідь, не слухатися. Ви перестанете бути для нього авторитетом. Якщо ви не стрималися і підвищили голос на дитину, то, обов'язково поясніть чому, але, якщо кричали не справедливо, то попросіть у дитини пробачення. Головне, щоб дитина знала, що ви його любите. Розмовляючи з малюком, пояснюючи йому все незрозуміле, приділяючи йому максимум уваги ви вирішите всі розбіжності і проблеми. Діючи таким чином, ви будете духовно близькі і завжди зрозумієте один одного. Можете додавати якісь смішні слова, коли лаєте своє чадо, і тоді він не так буде ображений на вас, краще зрозуміє те, що ви хотіли донести до його свідомості.

Спокійно підказуйте дитині, що у нього не так виходить, з любов'ю корегуйте його неправильні дії - тоді він із задоволенням буде вчитися новому. Якщо будете його ображати за невдачі - назавжди вб'єте бажання осягати нове. Ваша підтримка дуже потрібна маленькій людині.

Ніколи не зривайте на дитині поганий настрій, втому, адже що діти такі чутливі.



З повагою ставтеся до того, хто дорожче вам всіх людей на світі, з самих ранніх років. Тоді і ваша дитина буде цінувати і поважати вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...