середа, 24 січня 2018 р.

ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ МОВИ HTML

HTML  (Hypertext Markup Language — Мова гіпертекстової розмітки) — це мова опису структури сторінок документів, яка дозволяє звичайний текст форматувати в абзаци, заголовки, списки та інші структури, створювати посилання на інші сторінки. Це текстова мова, в якій інструкції з форматування, що називаються тегами, вбудовані в розділи документа, які містять конкретну інформацію. Теги повідомляють браузерам, як форматувати і представляти інформацію на екрані.

Гіпертекстова база даних у концепції WWW – це набір текстових файлів, розмічених мовою HTML, яка визначає форму представлення інформації (розмітка) і структуру зв’язків цих файлів (гіпертекстові посилання).

Теги та атрибути
За основу моделі розмітки документів у HTML прийнята тегова модель. Тегова модель описує документ як сукупність контейнерів, кожен з яких починається і закінчується тегами. 
Теги НТМL-документів в основному є простими і зрозумілими для використання, оскільки вони створені за допомогою загальновживаних слів англійської мови, зрозумілих скорочень і позначень.
НТМL-тег складається з імені, за яким може слідувати необов’язковий список атрибутів тегу. Текст тегу вміщується у кутові дужки (<І>). Найпростіший варіант тегу – ім’я, вміщене у кутові дужки, наприклад, <HEAD>. Для більш складних тегів характерна наявність різних атрибутів, які можуть мати конкретні значення, визначені для видозмінення функцій тегу.
Атрибути тегу слідують за ім’ям і відділяються один від одного одним або кількома пропусками. Порядок запису атрибутів у тегу не має значення. Значення атрибута слідує за знаком рівняння, який стоїть після імені атрибута. Якщо значення атрибута – одне слово або число, його можна вказати безпосередньо після знаку рівняння, не виділяючи додатково. Решту значень необхідно вміщувати у одинарні або подвійні лапки, особливо якщо вони містять декілька розділених пропусками слів.
Найчастіше НТМL-теги складаються з початкового і кінцевого компонентів, між якими розміщуються текст та інші елементи документа. Ім’я кінцевого тега ідентичне імені початкового тегу, але перед ім’ям ставиться коса риска (/) (наприклад, для тегу заголовка <ТIТLЕ> закриваючою парою буде </ТIТLЕ>). Кінцеві теги не містять атрибутів.

Структура HTML документу
.Для правильного відображення браузером веб-сторінки необхідно дотримуватися такої структури документа:
<html>             - початок документа;
      <head>      - заголовок документа зі службовою інформацією;
        <title>      - назва, що відображатиметься на вкладці браузера;
        </title>     - кінець назви;
      </head>    - кінець заголовка документа;
      <body>     - "тіло" документа: все, що відображається на вкладці браузера;
       </body>   - кінець "тіла" документа";
</html>           - кінець документа.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...