понеділок, 29 січня 2018 р.

Instagram і Snapchat - самі шкідливі соціальні мережі для підлітків

Незалежна благодійна британська організація "Королівське суспільство громадського здоров'я" (Royal Society for Public Health) провело дослідження під назвою "Стан розуму"(Status of Mind). В результаті з'ясувалося, що багато хто вже відчув нагетивний вплив  соціальних мереж  на підлітків. Самі небезпечні «шкідники» в дослідженні є Instagram і Snapchat.

Організація запитувала 1479 молодих британців у віці від 14 до 24 років, які соціальні мережі  впливають на їх здоров'я. Учасники оцінили кожну соціальну мережу по 14 пунктам, серед яких вплив на сон, депресію, тревогу, відносини з людьми та інші аспекти життя.

"Дослідження показало: соціальні мережі негативно впливають на людську психіку. Але деякі з них відображені особливо помітно."

За результатами тесту був зібраний рейтинг, який показує, що найбільший негативний вплив на людську психіку має Instagram. В цілому список виглядає так:
1. YouTube (самий позитивний ресурс)
2. Твіттер
3. Facebook
4. Snapchat
 5. Instagram (самий негативний)
Серед причин, чому Instagram назвали самим депресивним  є постійне порівняння своєї зовнішності з іншими, страх упустити які-небудь події та банальна заздрість.

«Дуже цікаво, що Instagram і Snapchat визнали найгіршими соіальними мережами для психіки. Адже обидві платформи будуються на сприйнятті зображень, а виявляється, вони здатні викликати занепокоєння та неадекватну поведінку », - зазначив виконавчий директор КОЗ Ширлі Кремер.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТЕСТОВА ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ЗАСОБАМИ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В даний час, в умовах реформування української освіти, тестова технологія стала одним із інноваційних форм перевірки знань.   Тестова ...